Kulturhuset

Fru Alstads Kulturhusförening – i salig åminnelse
Kulturhusföreningen var en ideell förening med många medlemmar, som hade minst en andel i föreningen. En andel kostade 500 kr.

Föreningen bildades 2002 och hade en styrelse på åtta ledamöter, som drev Olof Christoferssons museum, jobbade aktivt med att få ihop ekonomin till driften av huset samt ansvarade för verksamheten. Ideella krafter har renoverat huset och nu återstår bara ovanvåningen. Den är påbörjad men det är några timmar kvar… Alla var hjärtligt välkomna att hjälpa till. Läs mer om Olof Christofersson här …

Varje år genomfördes en del aktiviteter. Varje söndag under sommarmånaderna – (juni-augusti) var museet öppet. Exempel på aktiviteter var hemvändardag, bokkvällar, vinprovning, konstutställningar, fredags-after-work och loppis.

Vårt Kulturhus gick även att hyra till mindre tillställningar t ex barnkalas, dop och konstutställningar.

När det var aktuellt gjordes det utskick med verksamhetsplaneringen. Det bästa sättet att hålla sig uppdaterad om kommande tillställningar var att lämna sin email-adress till kontaktlistan, eller att gå in på byns hemsida www.frualstad.nu. Där fanns all information. Snabbast uppdatering fick man i byns grupp på Facebook.

Styrelsen ville att ni alla skulle känna sig välkomna till vårt Kulturhus, när det var aktiviteter. Eller titta in och ta en fika när museet är öppet! Och naturligtvis välkomnade vi alltid nya medlemmar!

Föreningen är tyvärr på väg att läggas ner (januari 2019).